7 Haziran 2015 Pazar

Duyuru: Şevket Demirci'nin kitabı çıktı

Selam...Özellikle son iki senedir (aslında son yedi senedir) bizim gibi birçok seveninin beklediği kitap; Mustafa Özdamar Hoca ve Aynur Aladinli'nin gönülden emeğiyle, nihayet 5 Haziran Cuma günü piyasaya çıktı.  Bu kitapla ilgili hatıra ve maceralarımızı da yazmak; 560 sayfası gibi cüsseli olacaktır. Uzunca yazmak; ifade etmeye yine yetmeyecektir. O bizim ve tüm sevenlerinin babasıydı. Çok seven, çok sevilen... Hâlâ da anılmadığı gün olmayan, cömertlerin cömerti, insân, kitap, doğa aşığı... Saymakla bitmeyecek güzellikleriyle; o bir İNSAN'dı. Öyle yaşadı, öyle göçtü... Bu kitap; bir çoklarınızın ilgisini çekmeyecektir ama bize paylaşmak öğretildi. Belki içinizden birilerine birkaç hatıra, menâkıp vesile olurda... Çok sevdiği bir dostu, başka bir dostu için: "bizim onu övmemiz, onun eksik anlatılmasına sebep olur" demişti. İşte bu cümle özeti olsun. Bize söz düşmez, onu sevdikleri, sevenleri anlattı. İlgilenen arkadaşlar için; Pazartesi günü kırk kandil yayınevi sitesi, kitapyurdu, idefix ve d&r'da satışı başlayacağını duyurmak istedik. Bu vesile ile 18 Haziran'daki kitap fuarını da hatırlatmak isteriz. Bizim için en büyük hediye ve duayla.

Kitap hakkında: Hatırası cihana bedel anların ve anıların albümü olan bu kitab, Şevket Baba'nın Merdan-ı Hüda'dan olduğuna tanıklık eden Gönül Yolu dervişlerinin eseridir.
Bu bir amel-i salih defteridir ve amel-i salih, insanın, hayatın hem bu yakasında hem öte yakasında en yakın arkadaşıdır.
Örnek bir işadamı olan Şevket Baba'nın hasenat dosyası o kadar kabarık ki, bizim derleyip toparlamaya çalıştığımız bilgi ve belgeler aysbergin görünen yüzü, görünmeyen tarafını Allah biliyor.
O sebeple “hem malum hem mechul” diye nitelemişler sevenleri onu vaktiyle.
Gönül adamlığı iş adamlığına baskın bir insan Şevket Baba!
Ölmeden önce ölme diriliği içerisinde gece gündüz dolu dolu yaşayan bir insan Şevket Baba!.
Şevket Baba eşittir (=) insan!.. İşte insan bu! İşte müslim bu!. İşte mümin bu!.. İşte muvahhid bu!..
Yâ Selâm!.. Mustafa Özdamar- www.kirkkandil.com